Krav i de ulike tiltaksklassene
Referanseprosjekter
Relevant praksis skal dokumenteres gjennom referanseprosjekter. Nyere prosjekter tillegges større vekt på grunn av dynamisk endringer i teknologi og prosjektering metoder. Prosjekter må være relevant tiltaksklassene du søker om. Du kan dokumentere praksis fra flere godkjenningsområder med ett referanseprosjekt, men dette må du tydelig beskrive og vedlegge alle nødvendige opplysninger.
Organisasjonsplan
Foretaket som søker om sentral godkjenning må vedlegge organisasjonsplan som viser foretakets struktur, ansvars- og myndighetsfordeling og kvalifikasjoner.
Endringer i vilkårene
Vilkårene for å få sentral godkjenning ble endret fra januar 2016. Nye krav skal som hensikt hjelpe med å velge seriøse aktører i bransjen. Foretaket skal dokumentere at de ansatte er registrert, bedrift har ikke forfalt eller ubetalt skatter og arbeidsgiveravgift. Det er også krav til levering av HMS egenerklæring for de ansatte.
Et hovedmål for endring i vilkårene er å gjøre det mer vanskelig for useriøse bedrifter å gjennomføre prosjekter i byggebransjen. Bedrifter som ble godkjent ifølge nye vilkårene, kan bruke et nytt godkjenningsmerke som skiller seg vesentlig fra det gamle.
Det er Direktoratet for Byggkvalitet som behandler alle søknader om sentral godkjenning. Årsgebyret for å inneha en sentral godkjenning er for tiden kr 3 650,- hos Direktoratet for Byggkvalitet. For tiden varer sentral godkjenning i 3 år og ved fornyelse vil du bli spurt om systemet er revidert og om det ble gjort endringer i den faglige ledelsen.
Trenger foretaket ditt fornyelse eller endring av sentral godkjenning? Det kan vi også gjerne hjelpe med, bare ta kontakt med oss.